BKZS - Belgische Klub voor Zwitserse Sennenhonden

Erkende rasclub voor Appenzeller, Berner, Entlebucher en Grote Zwitserse Sennenhond - K.K.U.S.H. nr 720

×

Fout

Fout bij het laden van de menu's: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND falang_content.published=1 AND falang_content.reference_id IN(101,219,108' at line 4

karakter Appenzeller

De Appenzeller is een zeer oplettende en alerte hond met een pittig en levendig temperament doch zonder nervositeit en duidelijke angst.

Tegenover vreemden stelt hij zich wantrouwend gereserveerd op met innerlijke zekerheid. Hij is van een gemiddelde hardheid, verdraagt echter geen harde aanpak maar vraagt als het ware om een consequente en duidelijke opvoeding en leiding, anders neemt hij zeer snel zelf het voortouw - hij is van nature immers een roedelleider.  Het is een zeer aanhankelijke hond die dan ook de nodige aandacht vraagt. De Appenzeller is zeer gebonden aan het het gezin, huis en hof, is daarbij zeer waaks en zal zich doen gelden wanneer het nodig is. Hij heeft een feilloos gevoel voor goed of kwaad, maakt duidelijk onderscheid tussen zijn eigen vertrouwde wereld en al het vreemde daarbuiten.
Het gezichtsvermogen, het reuk- en gehoororgaan zijn prima ontwikkeld en de Appenzeller gebruikt ze alle drie tegelijk. De bereidheid en het vermogen tot vreugdevol werken is duidelijk aanwezig. 

Zijn uithoudingsvermogen stelt hem in staat met goed gevolg opgeleid te worden tot:

  • hoeder en drijver van het vee
  • lawine-, rode kruis- en speurhond
  • verdedigingshond

Zijn werklust en uithoudingsvermogen zorgen er ook voor dat hij geschikt is om mee te draaien in het gehoorzaamheidsprogramma. In behendigheidstraining en wedstrijden heeft hij heel veel plezier.

Afdrukken E-mail

FaLang translation system by Faboba