BKZS - Belgische Klub voor Zwitserse Sennenhonden

Erkende rasclub voor Appenzeller, Berner, Entlebucher en Grote Zwitserse Sennenhond - K.K.U.S.H. nr 720

×

Fout

Fout bij het laden van de menu's: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND falang_content.published=1 AND falang_content.reference_id IN(101,219,108' at line 4

karakter Entlebucher

Het karakter van een Entlebucher:

  • De Entlebucher Sennenhond is een originele rashond die over tal van uitstekende eigenschappen beschikt. Zijn oorspronkelijk taak als echte veedrijver voert hij vandaag nog zelden uit.

 

  • In zijn thuisland, Zwitserland, ziet men hem soms aan het werk als reddingshond en lawinehond. Ook in verdedigingswerk staat hij zijn mannetje. Maar bovenal is hij een waker en beschermer van zijn huis en familie. Het hoeden en drijven zit hem wel nog in het bloed. Dat maakt hem tot een levendige, temperamentvolle en zelfzekere hond, die tijdens vrije wandelingen graag de roedel samenhoudt.

 

  • Hij is een onvermoeibare werker die zich maar prettig voelt als hij iets te doen heeft. Flyball en agility zijn zeker geschikte bezigheden. Spelen met de bal, apporteren, rennen en naast de fiets lopen doet hij heel graag. Kortom : een beweeglijke en vlugge jongen. Voldoende bewegingsruimte is voor hem een must.

 

  • De Entlebucher is graag in de buurt van mensen op wie hij gesteld is. Met een schrandere en vriendelijke blik houdt hij alles nauwlettend in het oog. Tegenover onbekenden is hij afwachtend en toont hij wat reserve, zonder dat hij een harde, onprettige houding aanneemt.

 

  • Ondanks zijn vele goede eigenschappen is een consequente opvoeding noodzakelijk. Een doorgedreven socialisatie, duidelijk leiderschap van de baas, respect en vooral veel liefde kunnen deze “ongekunstelde” hond alleen maar ten goede komen.

 

Afdrukken E-mail

FaLang translation system by Faboba