BKZS - Belgische Klub voor Zwitserse Sennenhonden

Erkende rasclub voor Appenzeller, Berner, Entlebucher en Grote Zwitserse Sennenhond - K.K.U.S.H. nr 720

×

Erreur

Fout bij het laden van de menu's: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND falang_content.published=1 AND falang_content.reference_id IN(101,219,108' at line 4

De Grote Zwitser

Land van herkomst: Zwitserland
Oorspronkelijke taak: Trekhond en Erfbewaker
 
In 1908 zag men twee van deze honden het eerst en werden toen kortharige Berner Sennehonden genoemt. Een zekere Prof. Albert Heim herkende dadelijk de oude en verdwenen geachte, grote sennenhond of slagershond. En de honden werden dadelijk als ras erkend en in het Zwitsers stamboek bijgeschreven als "Grote Zwitserse sennenhond".

In Bern vond Prof. Heim nog een aantal exemplaren en zo ontstond er terug een volledig raszuivere "Grote Zwitser". Tot aan de tweede wereldoorlog was het ras nog zeer zeldzaam, maar tijdens de WOII gebruikte het Zwitserse leger deze honden. Omdat deze hond zo betrouwbaar was werd hij populairder dan ooit. Nu werden er dan ook meer pups geboren en ingeschreven in het stamboek.

Vandaag de dag vinden we de "Grote Zwitser" vooral terug als huishond en gezelschapshond, dit omdat hij kalm en vriendelijk van aard is.

Imprimer E-mail

FaLang translation system by Faboba