BKZS - Belgische Klub voor Zwitserse Sennenhonden

Erkende rasclub voor Appenzeller, Berner, Entlebucher en Grote Zwitserse Sennenhond - K.K.U.S.H. nr 720

×

Fout

Fout bij het laden van de menu's: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND falang_content.published=1 AND falang_content.reference_id IN(101,219,108' at line 4

Opvoeding Grote Zwitser

Voordat je een “Grote Zwitserse Sennenhond” aanschaft ga eerst eens een kijkje nemen bij een fokker.

Dit om alle ontgoochelingen tegen te gaan. Een pup is toch zo mooi en teder, maar dikwijls vergeet men dat deze pup groot wordt en veel kan eten. Dat een volwassen Grote Zwitser veel ruimte nodig heeft en aandacht. Dat de opvoeding niet eindigt met een kom eten en wat drinken, maar dat men met elke hond bezig moet zijn.

Elke hond heeft contact nodig met andere dieren, dingen, zodat deze niet opschrikt als hij/zij plots iets tegenkomt wat ze nog niet hebben gezien. Een basis gehoorzaamheid en socialisatie brengt alleen maar vreugde mee. Als je weet dat deze hond gemakkelijk 65 kilo kan wegen en reuen een hoogte van 65-72cm en teven een hoogte van 60-68cm kunnen hebben, wil je best niet dat deze hond met jou gaat wandelen i.p.v. jij met hem/haar.

Deze hond heeft dus wat ruimte nodig, zowel in huis als buitenshuis. Een tuin is geen absolute voorwaarde, maar hij heeft min. wel een uur per dag nood aan vrij rennen en spelen. U zit toch ook niet graag ganse dagen op je stoel zonder eruit te mogen.

Deze hond heeft niet de neiging om weg te lopen, dit omdat hij zeer gehecht is aan zijn baasje.

Afdrukken E-mail

FaLang translation system by Faboba