BKZS - Belgische Klub voor Zwitserse Sennenhonden

Erkende rasclub voor Appenzeller, Berner, Entlebucher en Grote Zwitserse Sennenhond - K.K.U.S.H. nr 720

×

Fout

Fout bij het laden van de menu's: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND falang_content.published=1 AND falang_content.reference_id IN(101,219,108' at line 4

De Entlebucher

De herkomst van de Entlebucher:
Zwitserland
De Entlebucher komt oorspronkelijk uit het Entlebuchdal, in de kantons Luzern en Bern.

1889: De ’Entlibucherhund’ wordt voor het eerst beschreven. Er wordt nog geen onderscheid gemaakt tussen een Appenzeller en een Entlebucher.     

1913 Langenthal: prof. Heim, de grote beschermer van de Zwitserse Sennenhondenrassen, erkent de  Entlebucher als 4de Sennenhondenras.

1914 WO I: Kynologisch gebeurt er nagenoeg niets.     

1926: dr. B. Kobler sticht de Zwitserse Klub voor Entlebucher Sennenhonden. Hiermee start de raszuivere fok.
    
1927 St. Gallen: Eerste Entlebucher keuring.  Zoals blijkt uit de weinige inschrijvingen in het Zwitserse hondenstamboek, ontwikkelt het ras zich langzaam.
Het ras kreeg een nieuwe impuls toen men ontdekte dat de Entlebucher, naast zijn aangeboren eigenschappen als levendige en onvermoeibare bewaker, ook een prima gebruikshond was. De Entlebucher heeft zijn (nog beperkt) publiek gevonden.  Zijn populariteit groeit langzaam maar zeker.
    
Vandaag: De Entlebucher is een goede drijf- , waak-, huis-, en erfhond. Een onberispelijke werker en een aangename familiehond.

Afdrukken E-mail

FaLang translation system by Faboba